Vad kan osteopati göra för dig som ryttare?

Oliksidighet  kan vara komplext då det innefattar både ryttaren, sadeln och hästen. Studier visar att ryttare är mer sneda än människor som inte rider vilket säger att en ryttares  kropp utsätts för starka krafter från hästens rörelse. För att komma till bukt med oliksidhet och skapa en bra balans och hållbarhet hos både ryttare och häst, kan en osteopatisk analys och behandling vara till stor hjälp!

En analys och behandling kan hjälpa dig med att förbättra din sits och inverkan på hästen genom att lösa upp snedheter, stelhet eller smärta med mjuka och effektiva tekniker och träningsråd anpassat till just dig.

Hur går en analys till:
En analys kan görs genom att du först ber någon att filma dig i alla gångarter och i hö respektive vänster varv. Dels på rakt spår filmat bakifrån samt något varv åt båda håll på volt med personen som filmar i mitten av volten.
Sedan kan du boka en tid på kliniken där vi går igenom filmen, gör lite rörelsetester och analys på sitsblock. Du får sedan en behandling av det vi hittar och samt genomgång av träningsövningar.