Ryttaranalys / Sitsoptimering

Vad kan osteopati göra för dig som ryttare?

Oliksidighet  kan vara komplext då det innefattar både ryttaren, sadeln och hästen. Studier visar att ryttare är mer sneda än människor som inte rider vilket säger att en ryttares  kropp utsätts för starka krafter från hästens rörelse. För att komma till bukt med oliksidhet och skapa en bra balans och hållbarhet hos både ryttare och häst, kan en osteopatisk analys och behandling vara till stor hjälp!

En analys och behandling kan hjälpa dig med att förbättra din sits och inverkan på hästen genom att lösa upp snedheter, stelhet eller smärta med mjuka och effektiva tekniker och träningsråd anpassat till just dig.

Hur går en analys till:
En analys kan görs genom att du först ber någon att filma dig i alla gångarter och i hö respektive vänster varv. Dels på rakt spår filmat bakifrån samt något varv åt båda håll på volt med personen som filmar i mitten av volten.
Sedan kan du boka en tid på kliniken där vi går igenom filmen, gör lite rörelsetester och analys på sitsblock. Du får sedan en behandling av det vi hittar och samt genomgång av träningsövningar.

En enklare analys med träningsprogram går även att göra online. Bokas via mail eller telefon.

Osteopatbehandling:
En del obalanser, låsningar och spänningar kan inte alltid lösas med bara träningsövningar och då kan det vara bra att kombinera en analys och träningsprogram med en behandling för att komma till rätta med obalanserna. Vill du vet mer om just osteopatbehandlingar kan du läsa mer här.

Osteopati för häst

Hästar drabbas också av obalanser och spänningar och då är osteopati ett jätte bra sätt att behandla på för att återskapa hästens symmetri och funktion. Vid varje besök görs först en anamnestagning för att identifiera problemet så väl det går och sedan en rörelseanalys och undersökning innan en behandling görs. Det är dock viktigt att komma ihåg att en behandling aldrig kan ersätta en veterinärundersökning och hältor utreds alltid av veterinär.

Vid ett besök kommer jag ut till dig och din häst och behandlar din häst på plats.

Ekipagebehandling

För att nå det absolut bästa resultat en är en ekipage behandling det bästa då man tittar på både ryttare och häst för att hitta bästa balans.


Ryttar- analys och träningsövningar i grupp

Jag kan också komma ut till ditt stall eller ridskola för att göra funktionsanalys och träningsövningar i grupp. Max deltagare är 8st.